Másodlagos menü

Turbózzák fel a régi gépem…

Turbó gépek

Igen, gyakran halljuk ezt a mondatot tőletek, mikor javításra hozzátok szeretett asztali vagy laptopotokat.  Ideje ki veséznünk, hogy mit is tehet prémium szervizünk ilyen esetben, hogy mikor hazaviszitek a „jószágot” valóban érezzétek a különbséget, kezdjünk is bele.

 

  1. A beismerés, és az elfogadás.

Talán manapság az egyik legnehezebb része a folyamatnak, mi tudjuk, hogy az évek során hozzánk nő szeretett eszközünk, hiszen velünk volt mindig, ha munkára hívtuk, vagy sok csatát harcoltunk vele a játékok harcterén, de az idő vasfoga nem válogat, és őket is utoléri, annyi különbséggel, hogy ez a technológia olyan hihetetlen sebességgel fejlődik, hogy gyakorlatilag azt mondhatjuk negyed év alatt öregszenek 1 évet. Innentől ha belegondolunk, hogy hű társunk már szolgálatban van 5-6, nagy ritkán akár 9-10 éve, be kell látnunk, hogy ideje nyugdíjba küldeni, és érdemes egy új partnert keresnünk a célra. Persze rögtön jön a gondolat, hogy akkor, most ezt miért írjuk neked, mint szerviz? A válasz roppant egyszerű! Mert a célunk az, hogy a prémium szervizként, minden ügyfelünk úgy érezze, hogy valóban egyénileg foglalkozunk vele, és valóban a legjobbat kapja. „Na, persze, ez az üres marketing duma, ki hiszi ezt el?” Sokan Többek között, majd te is, hiszen nem érdekünk hazudni neked, másfelöl pedig szeretnénk, ha maradna csokira, mivel túl koros gépjeinkhez az alkatrészek, roppant drágák, vagy nem is beszerezhető már semmilyen formában. (tudjuk, tudjuk, a nagy mega gyárak csúnya gonosz emberek, akik nem gyártanak régit csak az újat) Egy szó, mint száz, jobb, ha belátod, semmi sem tart örökké, ideje a csere.

 

  1. Akik még menthetőek.

Igen, vannak azok a társaink is, akik még nem növesztettek dús ősz szakált, és valóban tudunk rajtuk segíteni, hogy további kellemes éveket tölts el vele. „-Jó, jó, de ennek mi a feltétele, honnan tudom, hogy az én gépem ide tartozik?” Jó a kérdés, és máris itt a válasz röviden: Legyen 2-3 éves maximum és akkor biztos tudunk hozzá neked alkatrészt is jó áron szerezni, vagy bővíteni.  „Ugyan, ez megint tipikus, eladó duma!” –Igen, az, na de végül is azok is vagyunk J, de nyugi, elmondom neked, hogy nem minden esetben van ez, ennyire szigorúan véve, amennyiben anno mondjuk egy igen jóminőségű drága gépet vásároltál, akkor feltehetőleg ez a 2-3 év akár lehet 4-5 is. „Na persze, már megint az a duma, hogy verjen el az ember több százezreket egy dobozra vagy egy műanyag lapra!” –Igen! Tudjuk, hogy fáj, tudjuk, hogy mint mindenből itt is van kedvező megoldás, de ahogy az ipar szinte minden pontján igaz, úgy az informatikában hatványozottan, hogy „olcsó húsnak híg a leve”. Összefoglalva, ha anno szeretett eszközöd a Tusko legkisebb is számít polcáról lett leemelve, vagy egy sötét pincéből vásárolt Pisti megbízható számítástechnika „szaküzletből”, jó áron lett vásárolva, ne fűzz sok reményt, hogy bele fogsz tartozni ebbe a kategóriába.

 

3. Az újoncok

Ha ebbe a kategóriába tartozol, akkor most kivételesen érezd magad megtisztelve, hiszen ebben az esetben biztosra veheted, hogy menni fog a ráncfelvarrás számodra. A fiatal gépek hihetetlen egyszerűen fejleszthetőek, és általában mindezt kedvező áron is. Hogy miért? Az új alkatrészekből álló gépek, jelenleg is elérhetőek a piacon, így alkatrész utánpótlásban nincs hiány, sőt feltehetőleg a gyártok széles skálában nyújtanak választékot is. „És az ár?” Ugyan, hiszen már te is tudod a választ, mivel nagy a kínálat, így az árban is találsz magadnak megfelelőt. 

 

Foglaljuk össze akkor így a végére, mit tanultunk a „Turbózós projectből”? Azt hogy, a fiatalság ebben az esetben, igen fontos szerepet játszik, és akkor tudjuk neked a legjobb megoldást nyújtani (és a legkedvezőbbet) ha a szeretett géped nem a nyugdíjasok korába tartozik.

Érdekes volt a cikk, szeretnél még ilyet? Osztd meg te is ismerőseidnek, és hamarosan folytatjuk, egy új cikkel. 

 

Author: zedspeirs / Tags: / Links: